Referat: IBF Dalen - Skellefteå IBS/SIBK

Tidig seriefinall i utv 3?!

IBF Dalen och vi var de 2 lag som var obesegrade efter 3 matcher, så en liten seriefinal kan vi kalladet.

Laget kändes som hyfsat på uppvärmningen så jag hade förhoppningar att vi skulle göra en bättre match än de 2 senaste.

Vi hade räknat med att Dalen skulle stå upp högt och pressa oss så det var ingen överraskning direkt att de gjorde det. Men deras press var bra och vi hade svårt att snabbt spela förbi den. De hade bra rörelse med och utan boll och vi blev stående lite på hälarna. Vår press på dem var verkningslös. De spelade och vände bort oss så vi fick aldrig några bra spelvändningar. !-0 till Dalen kommer efter 6 minuters spel. De gör mål på väldigt nära håll.. Spelet far lite fram och tillbaka men våra anfall är korta och ganska uddlösa. Maximilan gör ändå 1-1 assad av Alex efter 11.47. Det ger oss lite extra energi tycker jag. Sen åker Dalen på en utvisning, vet inte riktigt varför.? Tyvärr har vi svårt att ens börja rulla boll inom laget utan vi bjuder bort bollen. Så då vänder de och gör 2-1 i boxplay på en markeringsmiss. Jag tar på mig den. Både att jag inte informerat före hur vi ska göra och att jag ropade ut den vid fel tillfälle. Perioden slutar 2-1 till Dalen och de var det bättre laget också.

I andra backar vi hem lite mer och får även bättre möjligheter till spelvändningar. De gör 3-1 6 min i andra. Vi har svårt att stoppa deras krosspassningar fast vi pratat om dem. Sen när vi får chans att vända spelet får vi inte med oss bollen eller slår ett dåligt pass så att vi tappar bollen igen.Tycker vi hade många såna lägen.Alex bryter en boll på halvplan och sätter 2-3 efter 13.32. Andra halvan av andra perioden spelar vi stabilare i försvaret. De drar på sig en utvisning efter 14.44 men åter igen slarvar vi med bollen och så drar vi på oss en utvisning istället för att göra mål.
Perioden slutar 1-1

I tredje gör Maximilian 3-3 efter 3.59 och det är plötsligt lika trots att Dalen hade ett stort spelövertag. Men de gör både 4-3, 5-3 och 6-3 innan det gått 10 minuter. Vi hänger inte riktigt med utan de är lite kvickare än oss, både med och utan boll.De får även en straff men då räddar Emric säkert. De sista 6 minuterna ändrar vi lite i spelet och jag tycker att vi fick fler bra chanser då. Men vi har inte det rätta flytet att få in bollen trots några riktigt fina lägen.
Sista perioden slutar 3-1 till Dalen och det var inget att säga om.

Idag lämnar jag ingen spelarkritik.

Vi träffas på tisdag kl18:30 på Balder för snack om matchen och hur vi går vidare med spelet.